Materialoppbygning

Materialoppbygningen til Decra® består av åtte lag med perfeksjon, som vi pleier å si. Stål er bare ett av lagene. Det er andre viktige komponenter som bidrar til de unike fordelene som gjør Decra® så spesiell. Hva er de andre lagene?

 

Materialoppbygning

Hvis vi skulle oppsummere DNA-et til Decra® i ett fengende slagord, ville det vært:

Kjenn stålet.

Stålet er hjertet i Decra®-takpannen og gir den styrke, stivhet og lav vekt.  

Stålet gjør at produktet vårt skiller seg ut blant tradisjonelle taktekkingsprodukter.

Stålet er imidlertid bare ett av lagene. Det er andre viktige komponenter som bidrar til de unike fordelene som gjør Decra® så spesiell.

Hva er de andre lagene?

La oss først snakke litt om stålet. Vi ønsker nemlig at du skal kjenne stålet!

 

SUPERKRAFTEN TIL Decra®: ZM250-STÅL

Decra®-takpanner er laget av sterkt ZM250-stål, som er spesielt fordi det er beskyttet på hver side med en sink-aluminium-magnesium-legering.

Materialoppbygning

Det doble beskyttelseslaget gjør takpannene bestandige mot fysiske skader og gir utmerket beskyttelse mot værforholdene. Den unike ZM250-legeringen har optimal balanse mellom sink, aluminium og magnesium og gir overlegen rustbestandighet

Materialoppbygning

Alle tester viser at ZM250-systemer gir bedre rustbeskyttelse enn andre metallbaserte beleggsystemer (for eksempel: minst dobbelt så god som vanlig varmeforsinket stål). Takket være magnesiuminnholdet på 3 % er ZM250-stål selvhelende på snittflater. Begge sidene av stålet belagt med sink-magnesium-legering er beskyttet av et lag polyuretan, som også gir et jevnt underlag for ytterligere belegg.

I produksjonsprosessen blir takpannene først presset, før struktur- eller lakkeringsbelegget påføres. Deretter blir de brent, noe som bidrar sterkt til pannebeleggets slitestyrke.

 

SUPERLIMET TIL Decra®: PRIMEREN

På takpanner belagt med steingranulat, som Decra® Classic,

blir steingranulatet bundet til takpannen ved hjelp av den fargede primeren. Dette har to funksjoner:

  • For det første bindes steingranulatet, som utgjør det dekorative laget, på takpannen.
  • For det andre blir det underliggende laget beskyttet mot vann og UV-stråling.

Det har også god UV-bestandighet og bevarer fleksibiliteten selv om det blir hardere i løpet av de første ukene.

 

DET STILIGE DESIGNELEMENTET TIL Decra®: STEINGRANULATET

Dette er grunnen til at Decra® ser så bra ut,  og det er nesten umulig å se at det ikke er takstein! 

For å oppnå denne pene overflatestrukturen og samtidig forbedre bestandigheten mot UV-stråling påføres det et lag med nøye utvalgt steingranulat på takpannene. Granulatet har et keramisk belegg med lys- og varmebestandige pigmenter.

Men steingranulat er ikke den eneste metoden vi bruker for å gjøre Decra®-takpannene slående vakre!

 

PULVERLAKKERT OVERFLATE. SOM FÅR Decra®-PROFILENE ELEGANCE OG QUBE TIL Å SE UT SOM EN STRAM SPORTSBIL 

Disse produktene sluttbehandles med en ekstremt slitesterk, stilig, ripebestandig pulverlakkering med et svært UV-bestandig overflatebelegg. Når pannene har blitt presset, påføres en ekstremt slitesterk 80-mikrometers pulverlakkering i polyester som er varmet opp til høy temperatur, på baksiden av pannen. Denne prosessen med belegg, lakkering og brenning sikrer et kontinuerlig og jevnt belegg som hindrer mikrosprekker som kan oppstå i bøyning av takprodukter av stål når det først lakkeres og deretter formes gjennom pressing eller rulling. Denne prosessen gir Decra® Elegance og Qube en avgjørende fordel over standardpaneler som er forhåndsbelagt med et betydelig tynnere belegg på 20–30 mikrometer.

 

MAGNETKRAFTEN TIL BLANKE OBJEKTER: TOPPGLASUREN 

Siste hånd på verket for å ferdigstille Decra®-takpannen gjøres med en blank akrylglasur. Den gir hele takpannen et elegant utseende. Men den gjør mer enn det. Den gir alle Decra®-panner et perfekt utseende.

Det stemmer, fordi det er først da vi kan kalle den hemmelige oppskriften til Decra® 8 lag med perfeksjon.