Kostnadene ved et Decra®-tak avhenger av hvor komplekst taket er. Men husk at du alltid må beregne pris på taket som helhet. Det omfatter tilbehør, montering osv. og tar i betraktning levetiden til taket. Du må kanskje betale mer nå, men du nyter fordelene senere. Du trenger ikke å skifte ut Decra®-taket etter bare ti eller tjue år, slik det er med enkelte andre typer tekkinger.
Rehabilitering har ytterligere kostnader, som f eks forsterkning av takkonstruksjon hvis du velger takstein. Siden Decra® kan være opptil sju ganger lettere, er det mulig at du kan bruke den eksisterende takkonstruksjonen. Hvis du bor langs kysten eller på et sted med kraftig vind, er det sannsynlig at Decra®-tak er rimeligere enn andre taktyper, ettersom det ikke krever spesielle materialer eller monteringssystemer for å håndtere de ekstreme værforholdene.
Ettersom produktene er mekanisk skrudd på plass i støttekonstruksjonen med 8(!) skruer per takpanne, vil systemet definitivt ikke blåse bort. Decra®-taksystemer har blitt utviklet spesielt for å tåle de mest ekstreme værforhold, og dette har blitt bevist over hele verden gjennom mange år. Decra® er en av de tryggeste takløsningene på markedet i dag.
Lette Decra®-takpanner kan monteres rett oppå den eksisterende takshingelen. Det trengs bare nye sløyfer og lekter til å montere Decra®-takpannene på.
Decra® har utrolig god bestandighet mot skader fra haglkorn på opptil 30 mm. Selv et digert haglkorn på 90 mm kan ikke trenge gjennom det steinbelagte stålet. Du trenger ikke lenger være redd for lekkasjer eller for å måtte skifte ut takpannene etter en haglbyge når du har Decra®-tak!
Definitivt ikke. Alle Decra®-produkter er laget av et veldokumentert materiale som heter ZM250: en sink-magnesium-beskyttelse med 250 g belegg per kvadratmeter. ZM250 er et spesielt stål belagt med en legering med 93,5 % sink, 3,5 % aluminium og 3 % magnesium. Den utmerkede rustbestandigheten til ZM250 skyldes egenskapene til de tre komponentene: På overflaten av takpannene fungerer aluminium og magnesium som en barriere mot rustende stoffer og sink beskytter stålet gjennom en «offereffekt». Takket være magnesiuminnholdet på 3 % er ZM250-stål selvoppbyggende på snittflater.
Decras primer binder steingranulatet til takpannens overflate gjennom hele levetiden. Litt tap av granulat på kanten av takpannen er vanlig under monteringsprosessen, og dette er ikke ment å forbli på takpannen.
Huseiere med ståltak kan oppleve lavere strømkostnader. Det er fordi et metalltak kan reflektere mye av solstrålingen. I tillegg gjenutstråler metalltak det meste av solstrålingen de absorberer.
Ja. Du bør plassere vekten rett over lekten når du går på taket. Vi anbefaler imidlertid ikke å gå på lakkerte Decra®-takpanner med mindre det er helt nødvendig. Det bør kun gjøres av fagpersoner med nødvendig sikkerhetsutstyr, da høyglansoverflaten er glatt, spesielt når den er våt.
Decra®-tak er ikke mer utsatt for lynnedslag enn andre takmaterialer. Det avhenger bare av bygningens høyde og plassering.
Den lange levetiden betyr at du ikke trenger å skifte ut Decra®-produkter på mange tiår, noe som gir mindre innvirkning på miljøet ettersom det ikke må utføres ny taktekking. Produktene er også laget av stål som kan gjenvinnes på samme måte som stålkanner eller bildeler. Takket være den lave vekten, den kompakte størrelsen og den trygge innpakningen koster transport av Decra® betydelig mindre enn for eksempel takstein.
Decra®-tak inneholder ingen prioriterte miljøgifter, eller andre relevante stoffer i en mengde som vurderes som helse- og miljøfarlige. Utlekking fra Decratak er bedømt til å ikke påvirke jord og vann negativt.