Den beste beskyttelsen for hjemmet ditt

Norge er utsatt for mye ekstremvær, særlig langs kysten. På grunn av klimaendringer er det forventet hyppigere stormer og uvær i fremtiden. Allerede ved liten storm (75-88 km/t) oppleverer vi at takstein kan blåse av taket.

Hva er et bedre alternative til tradisjonell tekking?

Den beste beskyttelsen for hjemmet ditt

Decra® takpanner er uten sammenligning når det gjelder holdbarhet. Enestående mot skader fra hagl og vindhastigheter opp mot 200 km/t. Det er ikke høy vekt som gir god beskyttelse. Med Decras ekstremt sterke stålpanner unngår du en tung takkonstruksjon og de ekstrakostnadene det medfører. 

Hva er hemmeligheten bak DECRAs enestående beskyttelse? Det er 3 faktorer:

A. STYRKEN AV STÅL

De siste årene har man opplevd flere haglstormer i Europa som har gitt store skader på bygninger og tak på grunn av knust takstein og skader på konstruksjonen. Haglstormer er foreløpig ikke så vanlig i Norge, men på grunn av klimaendringene vil vi oppleve mer ekstremvær i årene fremover. Ekstrem vind og haglstormer er utfordrene for tradisjonelle tak, mens ståltak beskytter mot den type skader. Et ståltak gir beskyttelse som gir trygghet og lang levetid.

B. RUSTBESTANDIG ZM250-LEGERING

Det kan høres selvsagt ut at et ståltak gir bedre beskyttelse mot hagl enn takstein, men du lurer sikkert på hvordan.

Hvordan kan ståltak motstå ekstremvær og rust på samme tid?

Etter år med forskning og utvikling har vi funnet løsningen som gjør et Decra tak tilnærmet rustfritt. En spesiell legering gjør Decra nærmest uslåelig: korrosjonsbestandig ZM250, som er beskyttet på begge sider med en legering av sink, aluminium og magnesium. Denne legeringen har vist seg å være svært effektiv mot rust. 

C. ORKANSIKKER INNFESTING

Hva er beste beskyttelsen mot sterk vind? Takstein festes vertikalt. Decra har utfordret denne innfestingsmetoden og funnet en bedre teknikk: horisontal innfesting.

Hvorfor er horisontal innfesting bedre?

Jo sterkere vind, jo sterkere undertrykk på taket. Dette fører til at taket “løfter seg”, og er den viktigste årsaken til skader på taket ved ekstrem vind. Dette undertrykket fører til at innfestingen trekkes ut og takstein blåser av. Ved å feste Decra takpanner horisontalt med 8 festepunkter må innfestingen rives fullstendig av før takpannen løsner.

HORISONTAL INNFESTING + 8 FESTEPUNKTER PR TAKPANNE = ORKANSIKKERT TAK